OVER ONS

Wie wij zijn

Hallo, mijn naam is Patricia Baart en ik ben de oprichter/eigenaar van Family au pair. Ik ben geboren op de Filipijnen en woon al meer dan dertig jaar in Nederland en werk als verpleegkundige.

Samen met mijn Nederlandse man heb ik drie kinderen en ik weet dus als geen ander hoe stressvol en ingewikkeld het kan zijn om gezin, huishouden en werk te combineren. Vanaf de geboorte van onze jongste dochter, hebben wij altijd naar volle tevredenheid au pairs in huis gehad. Vooral tijdens de drukke ‘ochtend- en avondspits’ bracht een extra helpende hand veel rust in ons gezin. Wanneer de au pair ons enkele licht huishoudelijke taken uit handen nam, konden wij die tijd investeren in extra quality time met het gezin. Een ander fijn voordeel: sinds onze kinderen niet meer naar de kinderopvang gingen maar thuis werden opgevangen door de au pair, waren ze bijna nooit meer verkouden of grieperig.

 

Toch snap ik heel goed dat kiezen voor een au pair niet iets is wat je zomaar even doet. Je laat tenslotte toch een ‘vreemde’ toe in je huis, iemand die je het meest waardevolle in je leven toevertrouwt: je kinderen. Daarom is het zo belangrijk dat een au pair echt onderdeel wil zijn van het gastgezin en daar volledig in past. Dat ze liefdevol is, over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikt en ervaring heeft met kinderen. Kortom, dat je als ouders het gevoel hebt dat je kinderen te allen tijde in goede en veilige handen bij haar zijn.

Voor een au pair is het au pair-schap vooral een culturele uitwisseling, een manier om een ander land, een nieuwe taal en een vreemde cultuur vanuit een warme gezinssituatie te leren kennen. Ik zie het als een prachtige taak om fijne gastgezinnen én de meest gekwalificeerde au pairs dusdanig te matchen dat het voor beide kanten een fantastische ervaring wordt.